Sneakers Schoonmaken: De beste manier

Nu een groot deel van de wereldbevolking gedwongen wordt om vanuit huis te werken om de pandemie van het coronavirus te bestrijden, vinden mensen het moeilijk om te gaan met de plotselinge beperkingen die hen worden opgelegd. Wat eerst een fantasie leek - thuiswerken en nooit je bed uit hoeven - is al snel een worsteling geworden. Als je net als wij bent en moeite hebt om jezelf bezig te houden, wil je misschien eens proberen je sneakers schoon te maken.

 Alle sneakerheads die thuis blijven hangen omdat de school, de universiteit of het kantoor is gesloten, hebben nu meer dan genoeg tijd om eindelijk hun hele sneakercollectie schoon te maken. Of dat nu betekent dat je oude kloppers nieuw leven inblaast of je meer versleten sneakers een snelle poetsbeurt geeft, we vertellen je precies hoe je je sneakers moet schoonmaken. 

Je sneakers schoonmaken lijkt simpel, totdat je het echt moet doen. Er zijn eigenlijk veel factoren waarmee u rekening moet houden, zoals van welk materiaal uw sneakers zijn gemaakt, wat voor soort schoonmaakproducten u moet gebruiken en hoe u ze moet gebruiken. Om je te helpen erachter te komen hoe je je sneakers op de juiste manier schoonmaakt, hebben we een snelle en pijnloze handleiding en video samengesteld waarmee je sneakers er in een mum van tijd weer fris uitzien.

Hoewel bepaalde stoffen, zoals suède of mesh, vaak een speciale behandeling nodig hebben, is dit onze algemene gids voor het reinigen van meer veelzijdige materialen zoals leer of canvas. Bekijk de onderstaande stappen en bekijk de volledige video over het schoonmaken van je sneakers onderaan de pagina.

 

Wat je nodig hebt om je sneakers schoon te maken:

  • Een handdoek (meegeleverd)
  • Sneaker+ Repair Borstel (meegeleverd)
  • Sneaker+ Repair Premium Foam+
  • Een microvezeldoek( meegeleverd)
  • Een tandenborstel voor moeilijk bereikbare plaatsen
  • Je vuile sneakers
  • Een schort of oude kleren waarvan u het niet erg vindt om vies te worden

 

Stap 1: Voorbereiding

Stel om te beginnen uw station zo in dat alles wat u nodig heeft binnen handbereik is. Chefs noemen dit 'mise en place'. Zorg ervoor dat je de veters van je sneakers verwijdert.

Stap 2: Verwijder vuil

Verwijder overtollig vuil van je sneakers door de zolen van je schoenen tegen elkaar te kloppen en met de borstel of een vochtige handdoek het achtergebleven vuil weg te wrijven. Dit zal de meeste slijtplekken op het oppervlak al verbeteren.

Stap 3: Sneaker + Repair Foam

Breng de Foam+ die in het schoonmaakset zit aan op het oppervlak en schrob voorzichtig met de meegeleverde borstel. 

Stap 4: Grondige reiniging

Als je schoenen extra aandacht nodig hebben, maak ze dan grondig met Sneaker+ Repair. Dit doe je telkens door Foam+ aan te brengen op een oppervlak en met de borstel zachtjes heen en weer te scrubben. Op het moment dat het middel niet meer schuimt kun je het afvegen en opnieuw aanbrengen. Herhaal indien nodig.

 

Stap 5: Spoel en herhaal

Gebruik een microvezeldoek om overtollige zeep en zeepsop te verwijderen en inspecteer vervolgens uw werk. Herhaal stap vier als je vindt dat je sneaker meer aandacht nodig heeft. Ook voor moeilijk bereikbare plekken kun je een tandenborstel gebruiken.

Stap 6: Tussenzolen

Maak je tussenzolen schoon zoals je de bovenkant hebt schoongemaakt, met je borstel en Sneaker+ Repair Foam+.

Stap 7: Veters

Je veters kun je schoonmaken in de wasmachine of door ze te schrobben met een tandenborstel en Sneaker+ Repair. Onze tip is echter om een ​​nieuw paar veters te gebruiken, die online of bij verschillende sneakerwinkels kunnen worden gekocht. Het is een goedkope en veel gemakkelijkere manier om uw schoenen er weer fris uit te laten zien.

Stap 8: 's Nachts drogen

Als je klaar bent met het schoonmaken van je sneakers, laat je ze een nacht drogen.